Click 01

Click လုပ်ပေးတဲ့အတွက် ကျေးဇူးတင်ပါတယ်ခင်ဗျာ။

ပြန်ထွက်လို့ ရပါပြီ။


Covid Myth Part - 07

မေး- ကြက်ဥအစိမ်း ကို ဆား၊ သကြား နှင့် ရောမွှေသောက်ခြင်း သည် အောက်ဆီဂျင် 90 မှ 94 အထိ တက်သည် ဟု ပျံ့နှံ့ နေပါသည်။ မှန်ကန် ပါသလား ခင်ဗျာ။
ဖြေ- မမှန်ပါ။ အောက်ဆီဂျင် ချက်ချင်း တက်စေနိုင်သော အစားအစာ ဟူ၍ မရှိသေးပါ။ ထို့ပြင် ကြက်ဥအစိမ်း စားခြင်းသည် ကျန်းမာရေးနှင့် မညီညွတ်ပါ။ ကြက်ဥအစိမ်းတွင် တိုက်ဖွိုက်နှင့် အခြားဝမ်းရောဂါများ ဖြစ်စေသည့် salmonella ဟု ခေါ်သော ဘတ်တီးရီးယား ပိုး တွယ်ကပ်နေတတ်သည်။ salmonella ရန်မှ ကာကွယ်ရန် ကြက်ဥ ကို လုံးဝကျက်သည် အထိ ချက်ပြုတ်ပြီးမှ စားသုံးသင့်ပါသည်။ အလားတူ ဘတ်တီးရီးယားနှင့် ဗိုင်းရပ်စ်ပိုးများ ရန်က ကာကွယ်ရန် မည်သည့်အစားအစာကိုမဆို မစားမီ သေချာဆေးကြောရမည်။ ထို့နောက် ကျက်အောင် ချက်ပြုတ်ပြီး ပူပူနွေးနွေး စားသုံးခြင်းက အကောင်းဆုံး ဖြစ်ပါသည်။

Credit goes to ဆေးတက္ကသိုလ် ၁ ကျောင်းသားသမဂ္ဂ

မိတ်ဆွေတို့အားလုံး ဂရုစိုက်ကြပါခင်ဗျာ။     

Comments

  1. 🤩🤩🤩မင်မင်ရေချစ်လိုက်တာ ၊အားတင်းထားနော်

    ReplyDelete
  2. July ဟာဘဝရဲ့အခက်ခဲဆုံးအချိန်တခုဖြစ်ခဲ့တယ်. အိမ်မက်ဆိုးတွေနဲ့နိုးထရတဲ့ညတွေ.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Click 01

Click 01

Did You Know - Who started to celebrate birthday with a cake?